26 Ağustos 2014 Salı

Şeytanla Dans Anne Rice


Meleklere inanıyor musun?

Ya sonsuz hayata?

O zaman vampirlere de inanmak zorundasın...

Dünyanın bütün hazineleri, insanüstü duyular ve hazlar, yerçekimine bile meydan okuyan müthiş bir kuvvet, kurbanın düşüncelerini okuma ve zihnini büyüleme, avlanmanın dayanılmaz heyecanı, insan kanının baş döndürücü lezzeti, bilgelik, servet ve güç, ama hepsinden önemlisi sonsuz hayat Bütün bunlar bir lütuf mu yoksa bir lanet mi?

Vampir edebiyatının başkahramanı Lestat yüzyıllardır cevabını bulamadığı bu soruların pençesinde oradan oraya savrulurken, kurbanlarından birinin kızıyla; ölümlülerin en güzeli, bütün meleklerden masum Dora'yla karşılaşır. Lestat yavaş yavaş Dora'nın karşı konulmaz cazibesine kapılırken, doğaüstü bir gücün onu takip ettiğini ve ona gittikçe daha çok yaklaştığını fark eder. Memnoch'tur bu. Şeytanın ta kendisidir. Tanrı'nın, insanların çektiği acılara karşı kayıtsızlığına isyan eden Memnoch; Lestat'ı yaradılış anına götürür, cenneti ve cehennemi gösterir, tarihi baştan sona yaşatır. Bu görülmemiş yolculuktan sonra allak bullak olan Lestat'tan tek bir isteği vardır. Dora'ya karşı büyük aşkı ve karanlık vampir dünyası arasında kalan Lestat, şimdi bir karar vermek zorundadır.


    Şu ana kadar okuduğum en kötü bilim kurgu romantik kitaplardan biriydi. Cidden kitap nasıl bestseller oldu bilmiyorum.En kötüsüde kitap 630 sayfa ve yarım bırakmak istemediğim için bitirdim.
   
 Konuya gelirsek Lestat kitabımızın kahramanı. En güçlü vampirlerden birisi ve kendine bir kurban seçiyor, adamın adı Roger. Tarihi eserleri satarak para kazanıyor.Tabii yaptığı iş yasal değil bütün herkes onu arıyor. Çeşitli ülkelerde dublörleri var o derece :D Roger'ın birde Dora adlı bir kızı var. Dora da kilisede yaşayan dinin gücüne inan çok masum melek gibi bir kız. Babasının kazandığı parayı bile almıyor o paranın kirli olduğunu düşünüyor. Lestat'ta Dora' ya yavaş yavaş aşık olmaya başlıyor bu sırada doğa üstü bir şeyin onu takip ettiğini anlıyor. Tabii kim bu ? Memnoch adındaki bir Şeytan. Lestat'ı kendi tarafına çekmek istiyor ve ona Tanrı'nın masum olmadığını anlatmak için de tarihin yaradılış anına götürüyor. 630 sayfanın 500 sayfasında falan Memnoch ona Cennet'i Cehennem'i gösteriyor, Tanrı'nın masum olmadığını anlatıyor ilk insanları gösteriyor. Bir süre sonra da insanın canı sıkılıyor tabii.
  
 Vampir kitabı diye geçiyor ama daha çok Şeytan ve Tanrı ile alakalı bir kitap.Yazar sürekli tanrıyı sorguluyor. Çok beğenmediğim ve sıkılarak okuduğum bir kitaptı. Keyifli okumalar :)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder